Spreekuur huisarts – Huisartsenpraktijk van Egmond – Ermelo

Welkom bij Huisartsenpraktijk van Egmond

 


Welkom op deze website. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, zijn wij bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

Spreekuur huisarts

Een afspraak maken?

U kunt worden gezien door de huisarts op spreekuur van 8:00 tot 10:30 uur, van 11:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:00, 15:20 tot 16:30 uur. Maak telefonisch een afspraak met de assistente of plan zelf een afspraak in via het patiënten portaal. We houden 10 minuten aan per consult. Tussen 12:30 en 14:00 uur legt de huisarts visites af.

Praktijkassistente

De assistente is het vaste aanspreekpunt van de praktijk. Bij haar kunt u met veel vragen terecht.
Naast de administratieve functie is zij ook opgeleid voor een aantal medische taken waarvoor u een afspraak kunt maken.
U kunt bij haar terecht voor o.a.:

 • Voorlichting
 • Uitslagen van laboratoriumonderzoek en foto’s
 • Verwijderen van hechtingen
 • Bloedsuiker controle
 • Bloeddrukmeting
 • HB controle
 • Injecties
 • Wondverzorging
 • Urine controle
 • Zwangerschapstest
 • Uitstrijkjes bevolkingsonderzoek
 • Wrattenbehandeling
 • Oren uitspuiten
 • Reizigersvaccinatie

Praktijkondersteuner- Somatiek(POH)

Bij de POH kunt u een afspraak maken voor uw controle. De POH werkt allround en is opgeleid om patiënten met longproblematiek, diabetes, chronische nierschade en hart- en vaatziekten te zien. Daarnaast geeft zij coaching bij het stoppen met roken, waarvoor zij staat geregistreerd in het kwaliteitsregister. Voor vragen over Diabetes Mellitus en chronische nierschade kunt u ook mailen naar:poh@hpvanegmond.nl|

Heeft u een vraag op het gebied van longproblematiek en hart-en vaatziekten, kunt u mailen naar: ingrid.stoffelsen@hpvanegmond.nl

Praktijkondersteuner (ouderen)

De POH-ouderen komt bij kwetsbare ouderen op huisbezoek. Naast dat zij ouderen bezoekt, kan je bij haar terecht voor osteoporose- en voedingsspreekuur. Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met de praktijk. Zij is werkzaam op maandag, woensdagochtend en donderdag. Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar: poh-ouderen@hpvanegmond.nl

U kunt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag terecht bij een van onze praktijkondersteuners. 

Praktijkondersteuner GGZ

Voor de begeleiding van mensen met psychische klachten hebben wij een praktijkondersteuner GGZ. U kunt op dinsdag, woensdag en donderdagochtend bij haar terecht. Zij is te bereiken op pohggz@hpvanegmond.nl. U kunt bij haar terecht in overleg met de huisarts.

‘Niet- verschijnen regeling’

Het is voor de huisartsenpraktijk erg vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Dit betekent tijdverlies en omzetderving voor de huisarts. Daarbij is het erg vervelend dat op dat moment niemand anders kan worden geholpen. In de praktijk willen wij het aantal niet- nagekomen afspraken terugdringen en misgelopen inkomsten compenseren, daarom geldt er sinds 1 juli 2016 een ‘niet- verschijnen regeling’.

Wanneer wij met u een afspraak hebben gemaakt dan rekenen wij op uw komst. Mocht u onverwacht verhinderd zijn, dan dient deze afspraak tenminste 24 uur voor aanvang afgezegd te worden. Is uw afspraak niet tijdig afgezegd, of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan brengen wij het consult in rekening. U krijgt dan van ons een nota thuis gestuurd.

Het ‘niet- verschijnen regeling’ is vastgesteld op € 15,- voor een consult en € 25,- voor een dubbel consult. Consulten bij onze praktijkondersteuner somatiek (POH-S) zijn vaak en bij onze praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) zijn altijd een dubbel consult. Dit bedrag is opgebouwd uit de kosten van een regulier consult plus de gebruikelijke buitengerechtelijke incassokosten.

Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.